fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

13-godišnji Ishak Softić novi hafiz Časnog Kur’ana

Posljednje džuzeve Časnoga Kur’ana pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je, 26. jula 2023./8. muharrema 1445., proučio Softić Ishak iz Kozarca čime je zvanično stekao časnu titulu hafiza Kur’ani-kerima i tako postao najmlađi hafiz iz Bosanske Krajine koji je uspješno završio hifz pred Komisijom.

Hafiz Ishak je sin h. Hajrudina i Sabine. Rođen je 06. decembra 2009. godine u Sloveniji. Završio je sedmi razred osnovne škole u Kozarcu. Polaznik je mekteba džemata Kamičani i škole hifza koju vodi njegov muhaffiz hafiz Amir-ef. Mahić. Hifz je počeo učiti početkom 2017. godine, kada je bio učenik prvoga razreda osnovne škole da bi učenje Kur’ana napamet okončao 15. jula 2021./5. zul-hidždže 1442.H, kada je imao 11 godina. Naredne dvije godine posvetio se temeljitoj sistematiziciji cjelokupnoga Kur’ana i pripremama za izlazak na Komisiju za hifz.

Hifz je polagao u periodu od 12. do 26. jula 2023. godine pred komisijom u sastavu: hafiz dr. Mensur-ef. Malkić, hafiz Haso-ef. Popara, hafiz mr. Salih Halilović, hafiz mr. Sadrudin Išerić i hafiz mr. Hamza-ef. Lavić.

Hafiska dova će biti proučena 12. augusta 2023. godine u Šehidskoj džamiji Kamičani, Medžlis IZ-e Kozarac

Osim hafiza Ishaka, koji je uspješno položivši hifz počašćen od Uzvišenog Allaha, ovim velikim mubarekom počašćeni su i njegova porodica, muhaffiz, džemat Kamičani, Medžlis Islamske zajednice Kozarac i Muftijstvo bihaćko.

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …