fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Apel za pomoć desetogodišnjoj Zerini Buljina iz Busovače

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za 10-godišnju Zerinu Buljina iz Busovače kojoj je potrebna operacija rascijepljene usne i u funkciju stavljen humanitarni broj 17039, pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. telekom operatere.

Kako je živjeti sa jednom od najčešćih malformacija kod ljudi dobro zna ova djevojčica kojoj je rascjep usne i nepca na lijevoj strani uveliko otežao dosadašnji život.

Pored toga što govori drugačije od svojih vršnjaka, ona ima i funkcionalni problem jer joj se stvaraju fistule i otežano izrastaju zubi. Do sada je imala nekoliko operacija u našoj zemlji i ljekari su rekli da više ništa ne mogu učiniti za nju. Njena jedina nada u izlječenje je odlazak u Tursku na operativni zahvat koji košta 15.938,00 eura, a koji bi ovoj djevojčici vratio samopouzdanje i uljepšao cijeli život.

Zerina živi sa roditeljima, mama je domaćica, a otac povremeno radi na dnevnicu. Brat je tek završio srednju školu, a porodica živi od penzije nane Bisere koja živi u domaćinstvu s njima i kojoj je njena Zerina miljenica.

Ovoj dragoj djevojčici osim poziva na broj 17039 možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih transakcijskih računa Udruženja Pomozi.ba.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …