fbpx
Srijeda , 1 Maja 2024

Našem Fojničaninu Sedinu Hatidžiću-Tesli je potrebna pomoć: Živi bez struje i danima nije jeo

Našeg Fojničanina, Sedina Hatidžića, poznatom po nadimku Tesla smo danas posjetili u njegovom domu, ako se ruševina u kojoj on živi, uopšte može nazvati domom.

Došli smo na poziv njegove školske drugarice Senke koja živi u Sarajevu i koja je saznala da Sedin danima nije jeo.

Sedin ima određenih zdravstvenih poteškoća koje mu ne dozvoljavaju da radi bilo kakav posao.

Smrću njegove majke, i njegovo zdravlje se pogoršalo. Bez ikakvih je primanja, nema električne energije u kući, a kao što smo kazali, nevjerovatno je koliko je izgubio na težini u posljednjih godinu dana i to zbog nemogućnosti da sebi kupi da jede.

Sedin nam je i pokazao stanje u svojoj kući i blago je kazati da smo bili zatečeni i tužni što nismo znali ranije da naš sugrađanin živi u ovakvim uvjetima te da zanoći gladan i bez struje.

Sedin nam je kazao da bi bio najsretniji da bude smješten na Drinu gdje bi imao redovne obroke, struju, čistu posteljinu…

Apelujemo na sve čitaoce, a posebno naše Fojničane da pomognemo Sedinu, kako god da možemo. Od osposobljavanja električne energije u kući do hrane, a naposljetku, dugoročno, i njegovim smještanjem u jednu od fojničkih ustanova za socijlno zbrinjavanje.

Sedin živi u ulici Luke, odmah do novoizgrađenog mosta, gdje ga možete obići i pomoći mu.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …