fbpx
Srijeda , 29 Maja 2024

Žena pokušala da se odbrani od stršljena pa umrla na mjestu: U trenu napravila kobnu grešku

Žena (57) iz okoline Čačka (Srbija) preminula je jučer od posljedica ujeda stršljena.

Ona je počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je insekt ubo, a prema riječima rodbine, preminula je na putu za čačansku bolnicu. Selo u kojem je nesretna žena živjela sa suprugom i sinom od Čačka je udaljeno nešto manje od 20-ak kilometara.

Sve se odigralo sinoć između 19 i 19.30 sati. Žena je uočila stršljena koji joj je letio oko glave i pokušala je da ga istjera mašući krpom. U tim pokretima, ona ga je oborila na pod i umjesto da ga zgazi nogom, ona ga je zgnječila istom tom krpom. Stisla je stršljena prstima, tada je zadobila ujed – priča rođaka nesretne žene koja dodaje da su istog časa pozvali Hitnu pomoć.
Rođaka počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je stršljen ujeo, odmah je počeo da joj natiče jezik. Kada je Hitna stigla jedva je davala znake života – priča kroz suze rođaka dodajući da su prisutni učinili sve što su mogli, ali da se sve odigralo u trenutku.

Svi smo u šoku, insekata ove godine ima na sve strane, naročito kod nas kojima su domaćinstva pored rijeke ili šume, kao što je i njen slučaj bio. Žena je bila relativno zdrava, mislim da nije ni znala da je bila alergična – priča rođaka.
U Opštoj bolnici u Čačku su nam potvrdili smrt pedesetsedmogodišnje žene, koja je preminula od posljedica ujeda stršljena, piše Kurir.

Ljekari upozoravaju da ujed stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija. Osobe koje imaju utvrđen rizik od dobijanja alergijskih reakcija bilo koje vrste, uvijek kod sebe moraju imati propisan lijek, a najčešće je to neki iz grupe antihistaminika, kažu ljekari.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Janko (Franjo) Petrović – Romo sa Otigošća

Preminuo je Janko (Franjo) Petrović – Romo sa Otigošća u 76. godini života. Ukop i …