fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Prognoza do četvrtka: Evo kada će konačno prestati pljuskovi

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjeverozapadnim djelovima.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Ivan Sedlo 13, Bugojno, Drvar, Grude, Sanski Most i Tuzla 15, Jajce, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Stolac 16, Bihać i Zenica 17, Mostar 18, Gradačac 20, Neum 21 stepen. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne padavine u Hercegovini, Krajini i na zapadu Bosne, a poslije podne i tokom noći u većini područja. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugo. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva, i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tmurno vrijeme, uz mjestimično jači jugo i pogoršanje biometeoroloških prilka koje će uslijediti, moglo bi kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, iscrpljenosti. Preporučljivo je reducirati aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Objavljena je i prognoza za naredna tri dana:

ZA 9.06.2020 (Utorak)., oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepena.

ZA 10.06.2020 (Srijeda)., oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28 stepena.

ZA 11.06.2020 (Četvrtak)., umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne ili tokom noći. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna od 22 do 28 stepena, navedeno je u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …