fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Dječak (14) slučajno ubio brata (12): Baka u pritvoru

Beogradski Viši sud odredio je pritvor od 30 dana Vesni L. (56), baki 14-godišnjeg dječaka koji je u selu kod Mladenovca u Srbiji iz lovačke puške slučajno ubio svog 12-godišnjeg brata. Tragedija se dogodila prije dva dana.

Srbijanski mediji su pisali da je pucao mlađem bratu u glavu. Vesna L. osumnjičena je da je neovlašteno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno osigurana.

Osumnjičena je za teško kazneno djelo neovlaštene proizvodnje, posjedovanja, nošenja i prometa oružjem i eksplozivnim tvarima, u vezi s kaznenim djelom teškog napada na opću sigurnost. Vesna L. (56), nakon saslušanja iznijela svoju obranu i odgovarala na pitanja tužitelja.

Nakon završetka saslušanja, tužiteljstvo je predložilo suca za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog potencijalne uznemirenosti javnosti.

Sumnja se da je Vesna L. u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući bez dozvole nadležnih tijela čuvala lovačku pušku marke “bokerica” i streljivo kalibra 16 mm. Također, sumnja se da nije postupala u skladu s propisima za sigurno čuvanje oružja i streljiva kako bi se spriječio neovlašten pristup, piše Avaz.

Dječak je ubio brata 6. jula oko 13:15 sati u dnevnoj sobi obiteljske kuće.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …