fbpx
Srijeda , 6 Decembra 2023

Nakon Neuma, turisti zaigrali kolo u Hurgadi: ‘Teški primitivizam’

Turisti iz Srbije su na plaži u Hurgadi, u Egiptu, zaigrali užičko kolo, a komentari na snimak s poznate plaže su se redali, od pozitivnih do kritičnih.

Snimci s plaža gdje turisti iz bivše Jugoslavije igraju kolo postaju viralni, a mnogi korisnici društvenih mreža ih hvale, ali i kritikuju za ovaj potez.

Poznat je video iz bosanskohercegovačkog grada Neuma, gdje su turisti zaigrali bosansko kolo, dok ih u tome nije zaustavila policija. Sada se pojavio i snimak iz Egipta, iz poznatog odmarališta Hurgada, gdje su isto uradili turisti iz Srbije.

Oni su u vodi, ali i na samoj plaži, zaigrali užičko kolo. Iako se ostali kupači, barem na samom snimku, nisu žalili, mnogi korisnici društvenih mreža su bili izrazito protiv ovog načina zabaveza turiste. Ipak, bilo je i onih koji su branili potez turista.

Neki od najzanimljivijih komentara su: “Na šta ovo liči? Vašar!”, “Možeš da odvedeš seljaka iz sela..”, “Teški primitivizam“, “Kako vam ne smeta samba ili rumba? Sramota ste!”, “Pustite narod da živi kako hoće“, “Zašto se stidite svoje kulture?”

 

Pročitajte i ovo

Oglasio se vozač autobusa koji je izbacio staricu iz vozila: Nije se radilo o karti

Povodom incidenta koji se desio prije dvije noći na stanici Vijećnica u Sarajevu, kada je …