fbpx
Nedjelja , 5 Maja 2024

Mališani velikih srca: Djeca na Baščaršiji prodavali limunadu, sav prihod donirali Pomozi.ba

“Braća Ali i Muhamed i njihova sestra Uma danas su izmamili toliko osmijeha na Baščaršiji i izazvali lavinu pozitivnih komentara i reakcija, a nas su oduševili!

Preslatki, nasmijani, ljubazni, velikodušni i ponosni što mogu da urade nešto korisno – danas su prodavali prolaznicima svježu limunadu i tako zaradili 400 KM koje su uplatili našem Udruženju, za pomoć socijalno ugroženim i oboljelim osobama.
Koliko smo samo mi ponosni, a ne možemo ni da zamislimo koliko je na njih ponosna njihova majka Nadira koja im je pomogla da ostvare ovu ideju.

„Svoju djecu prvenstveno učim da je zaista naše samo ono što damo, i da samo ono što damo nam se može vratiti u većem i ljepšem obliku. Možda će zvučati previše subjektivno, ali zaista sam danas ponosna na svoju djecu. Pored toga što prodaju limunadu, oni je i besplatno dijele nanama. Moja Uma je rekla: ‘Ovo je stara nana, neću da uzmem pare.’ Meni kao roditelju je zaista to bilo veliko“ kazala je Nadira.

I nama je sve ovo veliko i presretni smo što je sve više mališana koji misle na druge i žele da čine dobra djela. Hvala vam što zajedno širimo ljubav❣”

Pomozi.ba

Pročitajte i ovo

Akcija spašavanja rudara kod Tuzle već traje preko 24 sata, pronađena njegova bušilica

Potraga za rudarom, koji je ostao zaglavljen u jami rudnika lignita Mramor kod Tuzle i …