fbpx
Srijeda , 22 Maja 2024

Vlasnici ROBOTA, Saima Hodžić i Selver Oruč žele uložiti 40 miliona KM u “BANJA KISELJAK”

Sarajevska kompanija Robot službeno je preuzela većinski udio u preduzeću “Banja Kiseljak” u sklopu koje se nalazi hotel Dalmacija.

Naime, danas je na vanberzanskom tržištu Sarajevske berze obavljena transakcija dionicama ove kompanije u vrijednosti od 1,6 miliona KM. Time je Robot postao vlasnik 87 posto dionica “Banje Kiseljak”, izvještava BiznisInfo.ba.

Kako smo nedavno objavili, Robot u projekat realizacije hotela ide s Općinom Kiseljak kao s partnerom. U petak u uredu načelnika Općine Kiseljak upriličen sastanak sa Saimom Hodžić, direktoricom Robot general trading CO d.o.o.

Ciljevi i namjere pokretanja obnove hotela koji dugi niz godina stoji zaključan i uz koji se vežu ”trakavice” usmjereni su na modernizaciju hotela, rastu i razvoju s naglaskom na banjsko lječilište, koje uz mineralnu vodu Kiseljak čini prepoznatljivim u svijetu. Osim banjskog lječilišta cilj je razviti ugostiteljsko-turistički dio, saopćeno je iz Općine Kiseljak nakon sastanka.

Načelnik Mladen Mišurić Ramljak, zahvalio se poduzeću Robot, odnosno Saimi Hodžić i njenom bratu Selveru Oruču što su u Općini Kiseljak vidjeli ozbiljnog partnera, koji pruža podršku investitorima da ulažu na području općine.

Istaknuo je i zahvalu svojim suradnicima, Nikoli Grubešiću, Mladenu Mitroviću, Dragomiru Lučići i Emini Ahmić koji su vodili cijeli postupak.

– Sam postupak bio je mukotrpan, kupljene su i dionice od četiri velika dioničara, izuzetno je bilo teško proći kroz cijeli proces i sigurno bi odustali da nismo imali podršku, odnosno otvorena vrata Općine Kiseljak, načelnika, i najvažnije ljudsku, moralnu i ekonomsku sigurnost – istaknula je Hodžić.

Saima Hodžić i njen brat Selver Oruč, Kiseljačani su čije poduzeće uspješno posluje trideset godina, vlasnici većinskog paketa dionica ”Banja Kiseljak-Hotel Dalmacija”, a Općina Kiseljak raspolaže zemljištem oko samog kompleksa, stoga su neizostavni partneri u ovoj priči.

Riječ je o velikoj investiciji vrijednoj 40 miliona KM i zapošljavanja velikog broja ljudi. Priprema hotela za obnovu i radovi polahko kreću narednih dana.

Pročitajte i ovo

Mali gest, veliko srce: Plemenitost malene Fatime iz Kiseljaka

Fatima Mujić, učenica III-3 iz Gromljaka kod učiteljice Almire Dahije, je djevojčica koja se izdvaja …