fbpx
Subota , 24 Februara 2024

TROJE BH. DRŽAVLJANA OPTUŽENO ZA MILIONSKU PLJAČKU: SVE JE POČELO KADA JE IVANA UŠLA U BANKU, A IZAŠLA SA 1.36 MILIONA EURA!

Troje državljana BiH osumnjičeno je za milionsku prevaru u Crnoj Gori i trenutno su pod istragom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju koje postupa po zamolnici kolega iz Crne Gore.

Ivana A, koja je označena kao direktni izvršilac prevare, osumnjičena je da je 12. aprila u jutarnjim časovima došla u filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom i koristeći lažna dokumenta sa računa M. O. podigla oko 1.36 miliona eura.

Za milionsku pljačku osumnjičeni su još Saša K. i Marko D.

Osumnjičeni trojac tereti se da je doveo u zabludu službenike “Lovćen banke” u Herceg Novom.

Prvo je Ivana A. 11. aprila oko 13.00 sati ušla u poslovnicu banke do koje ju je dovezao osumnjičeni saučesnik Marko D. i sastala se sa rukovodiocem filijale.

  • Lažno se predstavila kao vlasnica računa odnosno Budvanka M. O. i rukovodiocu filijale dala falsifikovanu ličnu kartu. Nakon toga zatražila je da joj se sutradan oko 15.00 časova isplati sav novac sa računa nakon čega je napustila banku – ispričao je izvor iz istrage.

Rukovodilac filijale pozvan je istog dana oko 16.00 časova putem Viber aplikacije na svoj mobilni i to sa telefona koji je koristio osumnjičeni saučesnik Saša K.

Na displeju telefona međutim pisalo je ime stvarne vlasnice računa.
  • Osoba koja je pozvala rukovodioca filijale putem telefona predstavila se kao stvarna vlasnica računa M.O. i zatražila je da se isplata pomjeri ranije nego što je dogovoreno toga dana odnosno oko 10.30 sati ujutro. Sutradan u navedeno vrijeme pred filijalu ‘Lovćen banke’ u Herceg Novom taksijem dolazi ponovo osumnjičena državljanka BiH – navodi izvor iz istrage.

Ivana A. je potom legitimisana, potpisala je isplatne naloge, uzela sa deviznih računa M.O. 1.36 miliona evra, a nakon toga napustila banku, prenosi “Kurir”.

Osumnjičeni Ivana A. i Saša K. su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode dok će odluka o osumnjičenom Marku D. biti donijeta naknadno.

MUP Republike RS je prije dva dana saopštio da su u akciji kodnog naziva “Lovćen” uhapšene tri osobe i da su zaplijenjeni novac i droga.

Pročitajte i ovo

Saobraćajna nesreća u Kiseljaku, vozač kamiona pobjegao sa mjesta nesreće

Jutros oko 6:30 sati, na području Kiseljaka u mjestu Gromiljak, došlo je do saobraćajne nesreće …