fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Sutra dženaza malenom Imranu: Po dobrom ćemo te pamtiti i sa ljubavlju spominjati

Dženaza 12-godišnjem Imranu Pašaliću, koji je poginuo jučer u saobraćajnoj nesreći kod Novog Travnika, biće klanjana sutra u Zenici, na mjesnom groblju Dolipolje, nakon ikindija namaza. Na istom mezarju biće obavljen i ukop.

Imran Pašalić je bio mladi perspektivni sportista koji se bavio taekwondoom. Trenirao je u TKD Zenica. Poginuo je u nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Bugojno Novi Travnik. On je zajedno sa trener om i dvije drugarice-takmičarke iz kluba krenuo na turnir u Posušje. Trener i dvije djevojčice su zadobile teže tjelesne povrede.

Oni su se sudarili sa Audijem, za čijim volanom je bio B.G.G. iz Travnika, u kojem je osim vozača bio i još jedan putnik. Prema do sada dostupnim informacijama, vozač Audija je uhapšen, a u krvi mu je navodno registrovano prisustvo alkohola.

Tragični slučaj je, potresnom porukom, komentarisala i škola O.Š. “Enver Čolaković” Janjići koji je pohađao dječak.

  • Jutros je našu školu duboko pogodila teška vijest koja je potresla sve naše učenike i kolektiv. U teškoj saobraćajnoj nesreći život je izgubio naš dragi Imran Pašalić, učenik VIa razreda. Dragi Imrane, molimo Gospodara da ti podari lijepi Džennet, a tvojoj porodici i svima nama sabura u ovim teškim trenucima. Zauvijek ćemo se sjećati tvog vedrog lika, osmijeha i dječije zaigranosti. Ponosili smo se tvojim uspjesima. Po dobrom ćemo te pamtiti i sa ljubavlju spominjati. Nedostajat ćeš nam svima. Nažalost, u tragičnoj nesreći povrijeđene su i naše učenice Emela i Sajra Oparić za koje se molimo i kojima želimo brz oporavak.

U ponedjeljak, 12.6.2023. godine, je Dan žalosti u našoj školi, a u holu škole će biti postavljena knjiga žalosti za našeg Imrana Pašalića.”

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …