fbpx
Petak , 29 Marta 2024

SDP u Tuzlanskom kantonu “zabio nož u leđa” vrhu SDP-a: Ulaze u vlast sa SDA

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzlanskog kantona danas je donio odluku da se krene u proces formiranja vlasti sa Strankom demokratske akcije (SDA) u Tuzli. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je predsjednik SDP-a TK Enver Bijedić.

Danas je u Tuzli održana sjednica Kantonalnog odbora SDP-a, a Bijedić nam je kazao da je odluka o procesu formiranja vlasti sa SDA donesena sa 44 glasa za, četiri su bila protiv, dok je jedan član bio suzdržan.

“Da li će Klub zastupnika SDP-a u Skupštini TK djelovati u cijelosti za sada ne znam, ali u onom kapacitet u kojem možemo ići ćemo u formiranje vlasti “, istakao je Bijedić.

Inače, Glavi odbor SDP-a ranije je donio odluku da se ne ide u procese formiranje vlasti s SDA, SNSD-om i HDZ-om na državnom i federalnom nivou. Ova odluka se prelila i na kantonalne nivoe, s tim da je u Tuzli prisutna samo SDA.

Današnjom odlukom Kantonalni odbor partije u Tuzli je faktički prekršio zabranu Glavnog odbora, a da li će se snositi kakve posljedice, trenutno nije poznato.

“Ogroman je pritisak javnosti, 50.000 glasača i članova SDP-a kako bismo se odlučili na ovaj potez. To nije bila nimalo jednostavna odluka”, rekao nam je Bijedić.

Kada će se sjesti za stol sa predstavnicima SDA za sada nije poznato.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE. Preselila je …