fbpx
Nedjelja , 8 Septembra 2024

Mlada Selma Mujagić je nova doktorica medicine iz Kiseljaka

Buduća naša doktorica, mlada i lijepa Selma Mujagić iz Kiseljaka razgovarala je sa nama za portal mahalla.ba.

U nastavku pročitajte redove posvećene promovisanju mladosti koja zaslužuje biti medijski zapažena.

Selma Mujagić je 25-godišnjakinja iz Kiseljaka, rođena u Visokom.
Osnovnu školu završila je na Gromiljaku kao učenica generacije, a srednju Medicinsku završila je u Kiseljaku kao odlična učenica.

“Uvijek sam pokazivala afinitet prema prirodnim naukama, zbog čega sam i upisala navedenu srednju školu, a pošto sam uvijek htjela znati više, a i “srodila” sam se sa medicinom tokom srednje škole, jedini logični slijed je bio da tu i ostanem. Upisala sam Medicinski fakultet Univerziteta u Zenici 2017. godine, smjer Opća medicina, kojeg sada završavam” kaže nam Selma, te dodaje kako nije mogla zamisliti da krene drugim putem osim ovim.

“Studiranje je samo po sebi izazov, pogotovo kada je riječ o mom fakultetu koji zahtijeva dosta odricanja. Međutim, sa ove tačke gledišta, ne bih ništa mijenjala i opet bih isto upisala. Tokom studiranja je bilo teških trenutaka, ali bez obzira na to, nikad nisam pomislila da odustanem. Nikada nisam zažalila što sam odabrala ljekarski poziv kao moj životni put, te razmišljam isto kao i prije 6 godina – da se mogu zamisliti samo u ovome, konkretno, u pomaganju drugim ljudima, što i jeste moj primarni cilj, odnosno cilj svih ljekara.”

Studiranje ju je, kaže nam, naučilo dosta toga. Bogatija je znanjem i iskustvom i znog toga je zahvalna svim svojim profesorima i asistentima. Tokom studiranja bila je i aktivni član nevladine organizacije studenata medicine – BoHeMSA, putem koje je organizovala i učestvovala u brojnim aktivnostima koje su usmjerene ka studentima u vidu radionica, ali i našim građanima koje su educirali o prevenciji raznih oboljenja putem obilježavanja Svjetskog dana oboljelih od dijabetesa, Euromelanoma…

“Trudim se da budem dobar čovjek, onda i ljekar, jer su nas tome tokom školovanja i učili. Budućnost je neizvjesna i još je rano za planove u daljoj budućnosti, ali se nadam da ću svoju karijeru kao ljekar započeti u svojoj državi.”

Na kraju nam naša buduća doktorica kaže kako veliku zahvalnost tokom studiranja duguje svojim roditeljima koji su joj pružali podršku, oslonac i sigurnost. “Zahvalnost dugujem naravno i svojim profesorima i asistentima za svo nesebično pruženo znanje i vještine, kao i svojim prijateljima i kolegama za razumijevanje, podršku, za sve proslavljene položene ispite i za sve lijepe, a i manje lijepe trenutke provedene zajedno” na kraju završava Mujagić.

Elmina Pašalić/mahalla.ba

Pročitajte i ovo

(VIDEO) Filmska ljubavna priča hanume iz Gradačca: Udala se u Njemačkoj za čovjeka kojeg je znala samo 6 dana

Mejasa iz Gradačca, Bosanka koja je sudbinu vezala za Njemačku, predstavlja jedinstven primjer kako je …