fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Fojnička pijaca i danas bogata ponudom

Oblačno vrijeme u Fojnici nike spriječilo brojne Fojničane i goste iz drugih gradova da obiđu i pazare nešto na Zelenoj pijaci.

Kao i obično najviše se prodaju poljoprivredni i mliječni proizvodi te proizvodi od meda i mesa, a, naravno, nezaobilazna je i tekstilna roba.

Jedan od prodavača je i Sejo Fejzić iz Visokog koji na fojničku pijacu dolazi od 1997. godine. Kaže da je prije bilo više svijeta i da bi do 11 sati sve prodao. “Danas je drugačije, ali, opet, nisam nezadovoljan” – kaže nam Sejo te dodaje da se kod njega može kupiti ukrasno grmlje, drveće, trajnice koje on uzgaja u svom grijanom stakleniku.

Kada su posrijedi proizvodi od meda, dugi niz godina, na fojničku pijacu dolazi Ammar Šeper sa svojom firmom Pčelica “Medina”. U svom asortimanu ima 72 proizvoda od meda, a od nedavno radi i prozvode od suhog i koštunjavog voća. Ammar nam kaže da su najveći specijalitet voćne rolnice.

Raif Hadžiosmanović je iz Visokog i prodaje rasad svij vrsta, a ističe da Fojnični najviše traže papriku-baburu, paradajz lovovsko srce…

Kod Zilke i Samir Mukače, standarno je na štandu gužva te nam kažu da se i dalje traže jagode, a da su trešnje jutros “planule” i brzo nestale.

Pogledajte fotografije s današnje pijace…

 

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …