fbpx
Ponedjeljak , 17 Juna 2024
nb

Nekoliko policijskih akcija na području SBK: Zapljena droge i hapšenje osoba

nb

 nb

Tokom proteklog dana policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona proveli su opsežnu akciju na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, jučer su policijski službenici Sektora kriminalističke policije su na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres vozila marke VW Cady, koje koristi E.H. rođena 1994. godine iz Travnika.

 Prilikom pretresa vozila kao i navedene osobe pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis i Kokain.

 Aktivnosti navedenih službenika nastavljene su u saradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku MUP-a, kojom prilikom je na adresi Poturmahala, općina Travnik, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda u Travniku izvršen pretres porodične kuće i pratećih objekata koje koristi M.S. rođen 1975. godine.

Tokom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

Uspješnu akciju proveli su i policijski službenici PS Travnik, koji su poduzimajući mjere i radnje na rasvijetljavanju krivičnog djela krađe novca (dnevni pazar) iz ugostiteljskog objekta na Babanovcu – Vlašiću, došli do saznanja da su počinioci ovog djela A.S. rođen 1986.godine i Š.N. rođen 1999.godine, oba iz Zenice. Novac su po saznanjima koristili za kupovinu opojnih droga od D.S. rođen 1980. godine iz Travnika, kod kojeg je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed.

U okviru navedene opsežne akcije, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, PS Bugojno i PS Gornji Vakuf-Uskoplje su na osnovu Naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres porodične kuće u mjestu Bistrica, općina Gornji Vakuf – Uskoplje, koju koristi Z.S. rođen 1991. godine. Prilikom pretresa pronađena je praškasta materija za koju se sumnja da je opojna droga Speed.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, slobode su lišene četiri osobe i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak kontinuirane borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, koja ima za cilj suzbijanje i sprečavanje ove društveno opasne pojave.

 

Pročitajte i ovo

Divna priča iz BiH: Mještani efendiji poklonili automobil za Bajram

Nezapamćen Bajram u Željeznom polju: Zuhdija ef. Ridžal dobio automobil na poklon kao mali znak …