fbpx
Ponedjeljak , 22 Aprila 2024

Od čistača aviona do uspješnog biznismena: Senadin Ferhatović u centru Beča otvara Bosnu u malom

Senadin Ferhatović, Busovljak koji već duži niz godina živi u Beču u Austriji, je vlasnik firme “Ferhatović Suhomesnati Proizvodi Wien”.

On ne zaboravlja ni svoje Kaćune, gdje je rođen i odrastao. Redovno pruža podršku projektima koji se tamo realizuju.

U njegovoj priči posebno je zanimljivo naglasiti i to da je nekada radio kao čistač aviona Austrian Airlinesa, a danas je uspješni biznismen, veliki humanitarac.

On je na Facebooku podijelio nove, lijepe vijesti.

-Ovo što vidite iza mojih leđa je nova lokacija „Ferhatović“ na čemu smo radili tri mjeseca. Dakle, sve će biti na jednom mjestu: market, mesnica, ćevabdžinica, restoran, musafirhana gdje će biti osigurano besplatno prenočište za naše goste koji dolaze iz daleka. Sve će biti na jednom mjestu. Prvi put u Evropi imamo ovdje i mesdžid, dakle sve na jednom mjestu, u samom centru Beču. Ovom prilikom ja se nadam da ćemo otvoriti 1. juna, Steinbauergasse 8 1120 Wien. Ostvario sam svoj cilj. Iz svojih malih Ferhata do svjetske metropole, grada Beča. Lokal je u potpunosti renoviran. Sve je novo i vjerujem da će svi koji dođu na dan otvorenja, koji nas budu kasnije posjećivali, da se osjećaju kao kod svoje kuće. Ovom prilikom želim se zahvaliti svojim roditeljima, mojoj porodici koja mi je bila velika podrška, posebno mojoj hanumi Almedini, mom sinu Senaidi, mojoj sestri Asmeri, braći i svim svojim zaposlenim. Dragi moji kupci neizmjerno hvala i vama jer ste dio ovoga. Uz vašu podrsku sam ovo što jesam – kazao je on.

Cijeli video pogledajte OVDJE.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …