fbpx
Utorak , 30 Maja 2023

Nova tragična saobraćajna nesreća u BiH: Poginuo 21-godišnjak

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u četvrtak u večernjim satima u mjestu Broćanac, u općini Posušje, smrtno je stradala osoba J.B. (2002.) iz Posušja prilikom slijetanja vozila marke Mercedes.

“Dana 18. maja u noćnim satima PU Posušje je obavijestila dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu da se u mjestu Broćanac, općina Posušje dogodila prometna nezgoda kojom prilikom je došlo do samoslijetanja vozila marke Mercedes, posljedicom čega je na licu mjesta preminuo vozač istog vozila J.B. (rođen 2002. godine) iz Posušja, dok je suvozač istog vozila B.J. (rođen 1996. godine) iz Posušja, zadobio tjelesne ozljede za sada neutvrđenog stepena, a koji je vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Posušje prevezen u CUM SKB-a Mostar na daljnje liječenje”, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužiteljstva ZHK u Širokom Brijegu.

Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužitelja obavile uviđajne radnje i izuzele predmetno vozilo radi potrebnih daljnjih vještačenja, dok će se na tijelu preminulog po nalogu tužitelja izvršiti obdukcija dana 20. maja.

Iz ovog tužiteljstva su naveli kako će se u predmetu nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja uzroka nastanka saobraćajne nesreće.

Pročitajte i ovo

Hit odgovor o zabrani pušenja u BiH: “ Ja ću pušit’ kad mi se puši, nego sad razmišljam kako mi je uzbrdo, odmah ću je zaždit’ čim dođe ravan

Nova BH anketirala je građane Sarajeva o početku primjene o zabrani pušenja.     S …