fbpx
Ponedjeljak , 27 Maja 2024

Alma Destanović raplakala se u sudu: ‘Ne oduzimajte mi pravo da budem majka’

Alma Destanović je zamolila da uzme zapisnik o oduzimanju novca iz stana ističući kako joj nađeno puno manje novca nego što je tužitelj tvrdio. Počela je plakati i moliti sud da joj ne oduzima pravo majke da bude sa kćerkom

Marsela Bajramović, advokatica Alme Destanović, kazala je kako su njenu branjenicu spomenuli samo nekoliko puta u sat vremena izlaganja. Istakla je kako je kao sekretar Destanović imala pravo da po ovlaštenju načelnika potpiše dva ugovora za najam parkinga. Ugovori su, tvrdi, bili korisni za Općinu, prenosi N1.

– Površine je koristio Rad, ali nije imalo ugovor sa Općinom. Kada je to utvrđeno, Destanović je uputila zahtjev Radu da im vrati taj prostor. Za vrijeme korištenja nisu dali ni jednu marku Općini. Destanović je učinila sve da vrati to Općini i da imaju prihod preko drugih korisnika parkinga – kazala je Bajramović.

Priložila je sve putne isprave od Destanović navodeći kako nema putnu ispravu Kosova, već samo ličnu kartu koju je voljna da preda.

– Ima maloljetno dijete od nepune dvije godine koje je sada s majkom od 72 godine i ako je zadržite, to je nehumano prema malodobnoj kćerki. Spremna je da surađuje i tražimo eventualni kućni pritvor zbog kćerke – navela je advokatica.

Zatražila je bilo koju mjeru zabrane kazavši da je spremna na to samo da je puste kući zbog kćerke.

Obrazlažući novac na računu, Bajramović je kazala kako Destanović ima dva brata u Njemačkoj i da iznos od 160.000 KM nije neki veliki iznos.

– Ostvarila je prihod 40.000 KM godišnje i nije sporno što je uštedila – kazala je Bajramović.

Dodala je kako njena majka živi u Sarajevu te je priložila nalaze od nje tvrdeći da se liječi u BiH.

Alma Destanović je zamolila da uzme zapisnik o oduzimanju novca iz stana ističući kako joj nađeno puno manje novca nego što je tužitelj tvrdio. Počela je plakati i moliti sud da joj ne oduzima pravo majke da bude sa kćerkom.

Očekuje se sudska odluka o pritvoru.

Pročitajte i ovo

Akcija u SBK: Sarajlije pod blinkerima i s policijskom značkom prevozili kilogram speeda

Policija u Travniku uhapsila je tri osobe iz Sarajeva koje su putničkim motornim vozilom VW …