fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Nana Fata ide na Hadždž

Nana Fata Orlović (79) iz Konjević-Polja kod Bratunca sprema se na odlazak na hadž, što su joj omogućili dobri ljudi.

– Ako Bog da, spremam se. Bit će i dova zvat ću. Ko god čuje neka dođe. To mi je bila velika želja i hvala Bogu ostvarila sam. I sve što sam zaiskala od Allaha dž.š. i lijepih ljudi sve mi je Allah ispunio – kazala je za Hayat.ba bosanska heroina-rekla je nana Fata ranije za Hayat..

Orlović se posebno raduje što će joj na ispraćaj doći sva djeca, ali i unučad iz Amerike.

Humanitarna orgnizacija Bošnjaci – Frankfurta i Dijaspore i web magazin Bošnjaci.Net žele obradovati sve sponzore koji su u svrhu hedije za odlazak na hadž za heroinu Nanu Fatu Orlović, da je putem Fondacije Asr na račun Ureda za hadž Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izvršena uplata kompletnog iznosa namijenjena za svrhe hadža.

Podsjećamo, uzrokom Covid pamdemije, te smanjen broj i ograničenost stariiim osobama  od 62 godine, nisu mogli putovati u svetim mjestima Mekki i Medini.Napokon ove godine su skinute sve restrikcije, tako da se, hvala Allahu, ukazala prilika da se bošnjačkoj heroini Nani Fati ispuni želja da obavi hadž, umru i da njeno vedro lice ozari Allahov nur, mubarek Kabbe i mubarek mjesta u Mekki i Medini kojima je koračao voljeni Poslanik Muhammed s.a.v.s.

– Upućujemo veliku zahvalnost svima sponzorima koji su u svrhu hedije, a u ime Gospodara svjetova, iz poštovanja i ljubavi prema heroini Nani Fati, radi ispunjenja njene želje obavljanja  hadža, pete islamske dužnosti i obaveze. Hvala vam na povjerenju. Molimo Allaha da sve sponzore obraduje, kao i nas inicijatore. Amin ya rabi alemin.

Želimo napomenuti da je u akciji učestvovalo oko 200 osoba od Švedske do Sjeverna Amerike Zahvalnost upućujemo Reisu-l-ulemi i Uredu za hadž IZ u BiH koji su inicijatorima od samog početka obećali da će sve uraditi da Nani Fati omoguće i olakšaju da putuje na hadž i na taj način obraduju našu heroinu, pokretače akcije i sve sponzore-saopćeno je iz ove organizacije.

Pročitajte i ovo

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” uživali u izletu u Sportskom rekreativnom centru Ajdinovići

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice imali su nezaboravan dan na godišnjem …