fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Detalji sa saslušanja oca dječaka ubice: “Rekao mi je da je odbačen, ništa nisam primjetio…”

Otac dječaka K.K. iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar, koji je osumnjičen da je juče oko 8. 40 sati ubio 8 učenika, čuvara i ranio 7 osoba potvrdio je da je imao dozvolu za oružje koje je njegov sin koristio tokom masovne pucnjave.

Na saslušanju je rekao da je u sefu držao puške i pištolje, da je sve bilo pod šifrom i kako mu nije poznato kako je njegov sin istu saznao.

Priznao je da je sina sa 12 godina vodio u streljanu i naveo koju. Otac je rekao da se njegov sin osjećao odbačeno, ali da ništa nije primjetio.

Sin mu je često govorio da se nije uklapao u društvo, prenose srbijanski mediji.

Dječak je saslušan u prisustvu majke zatim je predat radnicima Centra za socijalni rad, saopćio je Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako je jučer naveo šef beogradske policije, Veselin Milić, dječak je u razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izolovan od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to.

Srbijanski mediji navode da je ocu dječaka K.K. određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je da je izvršio teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti.

Podsjetimo, u srijedu dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …