fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Mučan slučaj kod Kupresa: Sin osumnjičen da je pokušao silovati majku (77). Uhapšen je

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona u četvrtak su podnijeli tamošnjem tužilaštvu izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv 53-godišnjeg M. K. iz Bajramovaca pored Kupresa, zbog sumnje da je počinio krivična dijela silovanje i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Prema navodima MUP-a Livanjskog kantona, 25. aprila pripadnici Policijske stanice Kupres zaprimili su dojavu da je u mjestu Bajramovci kod Kupresa M. K. u svojoj porodičnoj kući uz upotrebu fizičke snage pokušao silovati 77-godišnjakinju.

Nezavisne, pak, javljaju da je riječ o sinu koji je pokušao silovati majku?! Kako se doznaje, sve se desilo u utorak u njihovoj kući, a policiji je prijavljeno da je sin silovao majku, te je muškarac odmah uhapšen.

Izlaskom na mjesto događaja, prilikom obavljanja uviđaja u kući koju koristi osumnjičeni, pronađena je veća količina oružja.

Radi se o 14 ručnih bombi, dvije automatske puške, poluautomatskoj puški i pištolju, te 1.071 metku kalibra 7,62 milimetra.

Osumnjičeni 53-godišnjak je nakon završene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenjim krivičnim djelima, predan na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Livnu.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …