fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Otkriveni detalji incidenta u Livnu: 15-godišnjak pucao ispred džamije, njegovo opravdanje je bizarno

Iz policije su naveli da je petnaestogodišnja osoba, koja je bila suvozač, kroz prozor ispalila dva hica u vazduh, te da nije znala da se u to vrijeme održava molitva u obližnjoj džamiji

Petnaestogodišnja osoba pucala je iz pištolja u mjestu Guber u Livnu ispred džamije u kojoj je u tom trenutku bila molitva, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Livanjskog kantona.

Iz MUP-a navode da je policija u Livnu operativnim radom na terenu došla do saznanja da je automobilom upravljalo “maloljetno sedamnaestogodišnje lice iz tog grada”, a da je pištolj koristila petnaestogodišnja osoba.

Maloljetnici su, u prisustvu roditelja, dali izjave u Policijskoj stanici Livno u kojim su naveli da su taj dan vozili automobil Renault Clio u mjestu Guber, te da su prilikom vožnje uočili pse koji ih prate.

Iz policije su naveli da je petnaestogodišnja osoba, koja je bila suvozač, kroz prozor ispalila dva hica u vazduh, te da nije znala da se u to vrijeme održava molitva u obližnjoj džamiji.

– Dalji operativni rad je u toku, navodi se u saopštenju, prenosi Srna.

Policiji je 10. aprila u 21.10 časova prijavljeno da je u vrijeme večernje molitve u džamiji u mjestu Guber ispred iste prošlo nepoznato vozilo, kojim je upravljala nepoznata osoba, te da su se začula dva pucnja iz vatrenog oružja.

Iz MUP-a Livanjskog kantona su podsjetili da su na mjesto događaja izašli pripadnici Policijske stanice Livno kojima je vjernik predao jednu čauru koju je pronašao u blizini džamije.

Prilikom uviđaja pronađena je još jedna čaura i utvrđeno da pripadaju plinskom pištolju.

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …