fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

U cijeloj BiH danas oblačno sa kišom i grmljavinom: Narednih dana toplije

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -1; Ivan Sedlo 5; Sokolac 7; Bugojno, Sarajevo, Široki Brijeg 8; Bihać, Livno, Srebrenica, Stolac, Trebinje, Zenica 9; Drvar, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 10; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Mostar 11; Neum 12; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća grmljavina. Poslije podne prestanak padavine u većini područja i djelimično smanjenje naoblake. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 20 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Povremeni stabilniji periodi, uz umjerene temperature zraka, ugodno će djelovati na većinu populacije, a hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Manje poteškoće u vidu promjene raspoloženja, tokom dana su moguće kod osjetljivijih osoba, pretežno zbog lokalno izraženije nestabilnosti i pljuskova.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

četvrtak 20.04.2023., u većem dijelu zemlje sučano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom su mogući u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

petak 21.04.2023., sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake. Tokom dana rijetki i slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini, zapadnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 22 °C.

subotu 22.04.2023., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 15 do 20, na jugu do 22 °C.

nedjelju 23.04.2023., pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva postepeno naoblačenje sa zapada. U drugom dijelu dana slabi lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pročitajte i ovo

Užas u Jablanici: Muškarac parkirao automobil i skočio sa mosta, policija pronašla beživotno tijelo

Jučer se u Jablanici oko 10:40 sati desila nezapamćena tragedija. Kako Crna Hronika nezvanično saznaje, …