fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024
created by Polish

Divna gesta Udruženja “Pomozi.ba”: Svi učenici područnih škola u Fojnici imaju besplatne sendviče

Osnovna škola “Muhsin Rizvić” u Fojnici ima šest područnih škola, u Prokosu, Dusini, Ostružnici, Pločarima, Rizvićima i Živčićima.

Ove područne škole pohađaju učenici od 1. do 5. razreda.

Sati je 10 i 10, zvuk zvona je označio veliki odmor u područnim školama OŠ “Muhsin Rizvić” u Fojnici, a učenici i dalje sjede u svojim klupama…

U ovoj školskoj godini, zahvaljujući Humanitarnom udruženju “Pomozi.ba” svi učenici besplatno dobivaju školske sendviče koji im njihovi nastavnici podijele za vrijeme velikog odmora pa koje svi zajedno u slast pojedu.

Ovim predivnim gestom, od strane Pomozi.ba, sva djeca su ravnopravna i nijedno dijete se ne mora stiditi ili sakrivati ako nije u prilici taj dan kupiti sendvič.

Za realizaciju ovog hajirli djela je zadužena pekara “Bajrić” koja sendviče uvijek dostavlja na vrijeme i koji su uvijek različite sadržine. Jedan dan, to je sendvič sa kajmakom, drugi dan sendvič sa salamom, treći dan sendvič sa kremom

Ono što je najbitnije, djeca su zadovoljna i sretna, a i njihovi nastavnici (razredne i odjeljenske nastave) također, kada vide radost kod djece i ritual zajedničkog druženja uz jelo.

Treba podsjetiti i da je Udruženje “Pomozi.ba” za nagradu fojničkim učenicima za uspjeh u učenju i vladanju u prvom polugodištu podijelilo izuzetno bogate paketiće.

Nadat se da će se ova divna praksa nastaviti i u budućnosti.

 

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …