fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Užas u BiH: Dječak slučajno upucao vršnjaka iz vazdušne puške

Portparolka Policije Brčko distrikta BiH Dževida Hukičević potvrdila da je sinoć u 19:51 sati iz službe Hitne medicinske pomoći policiji prijavljen događaj u naselju Ilićka, čiji su akteri bili maloljetne osobe, a koji je za posljedice imao tragičan ishod.

O zaprimljenoj prijavi i njenom sadržaju upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Distrikta pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne mjere i radnje, saopćeno je iz Policije.

Primili poziv

Iz Hitne medicinske službe Brčko distrikta BiH doktorica Jasna Bradonjić potvrdila ja da su primili poziv u kome je rečeno da je dječak pogođen uslijed nesmotrenog korištenja vazdušne puške.

– Ekipa medicinske pomoći izašla je na teren i nesretni dječak je prevezen u Bolnicu Brčko, gdje je dežurni hirurg konstavovao smrt maloljetnog djeteta – rekla je Bradonjić.

Uzrok smrti

Lokalni mediji prenose da je riječ o petnaestogodišnjaku, kojeg je pogodio vršnjak prilikom nesmotrenog korištenja vazdušne puške, te je smrtno stradao.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH saopćili su da je naređena obdukcija tijela petnaestogodišnjaka, kako bi bio utvrđen uzrok smrti.

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …