fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Kao da je jesen već na vratima: Evo kakvo nam vrijeme dolazi

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 7; Ivan-sedlo 10; Sokolac 11; Bihać, Prijedor 12; Banja Luka, Bugojno, Doboj, Gradačac, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 13; Bijeljina, Zenica 14; Grude, Mostar, Široki Brijeg 16; Trebinje 17; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Nepovoljan uticaj vremenskih prilika očekuje se na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, izraženije u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima. Oblačno i tmurno vrijeme uz padavine će kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovati poteškoće vezane uz njihove bolesti i reakcije u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, malaksalosti i slično.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina u zapadnim, sjeverozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu do 24 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom veći dio dana. Dnevna temperatura oko 18 °C.

U nedjelju 29. augusta 2021. godine, pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva kiša se očekuje u većini područja. Poslije podne padavine uglavno u Posavini i Krajini. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 °C.

U ponedjeljak 30. augusta 2021. godine, jutro u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa maglom po kotlinama. U ostatku dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 °C.

U utorak 31. augusta 2021. godine, jutro u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno, a u ostatku zemlje sunčano. Tokom dana porast naoblake u Bosni. Poslije podne kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U srijedu 01. septembra 2021. godine, pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 18 do 23, na jugu do 28 °C.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …