fbpx
Petak , 31 Marta 2023

Nermin Merhemić iz Mekke za naš portal:”Molim Allaha za zdravlje, sreću i nafaku svima onima koje znam i koje ne znam”

Cijela Bosna i Hercegovina je čula priču o nesvakidašnjem odnosu uposlenika prema svome direktoru u Kiseljaku.

Iako Kiseljačani, Fojničani, Kreševljaci najbolje znaju insanluk Nermina Merhemića, lijepo je bilo vidjeti da i ljudi širom BiH i dijaspore se upoznaju sa ovom ljudskom gromadom.

Podsjećamo uposlenici OŠ “Kiseljak 1”, čiji je Nermin direktor, su u znak zahvalnosti za njegov profesionalan, ljudski i brižan odnos prema njima uplatili odlazak na Umru u sveta mjesta Mekku i Medinu.

Večeras smo se čuli sa Nerminom koji nam je prenio svoje impresije.

“Dok sjedim uz Kabbu, molim Allaha da svoj mojoj rodbini, prijateljima, onima koje znam i koje ne znam, podari svoju milost i oprost. Da sve naše porodice učini sretnim na oba svijeta, da im da bereket u zdravlju, nafaci, sreći i rahatluku.
Posebnu dovu činim mojim kolegicama i kolegama iz OŠ “Kiseljak 1” koji su me obradovali Umrom.
Molim Allaha da im uveća nafaku, da njima, njihovoj porodici, svim našim učenicima i roditeljima poveća znanje, da ih zaštiti od svakog zla i da da lijek za svaku bolest i iskušenje.
Allahu moj učini nas sretnim na dunjaluku i na ahiretu.
A Allaha Uzvišenog posebno molim da nam sačuva našu dragu i jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.
Puno bratskih i prijateljskih selama i dova iz harema u Mekki” – poručio nam je Nermin koji nam je poslao i niz fotografija u kojima ćete uživati.


Pročitajte i ovo

Izuzetno romantično: Turčin na originalan način čestitao rođendan supruzi Emini

Državljanin Turske porukom na reklamnom dipleju trgovačkog centra Sarajevo City Centra čestitao rođendan supruzi Emini. Naime, …