fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Mostar: Čović, Nikšić i Efendić sutra o sudiji Ustavnog suda BiH

Sjednica Komisije za izbor i imenovanje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, na kojoj se trebaoutvrditi prijedlog za izbor suca iz Federacije BiH za Ustavni sud BiH, prekinuta je u danas i trebala bi biti nastavljena sutra.

Marin Vukoja najbolje je rangiran kada je u pitanju kandidatura za sudiju Ustavnog suda BiH, a osim njega kandidatkinja je i Sanela Butigan-Gorušanović, potpredsjednica VSTV-a.

Iz SDA i DF-a optužuju Marina Vukoju da je blizak HDZ-u, a lider NiP-a Elmedin Konaković kaže da je kadar HDZ-a ne bi mogao biti imenovan ni na mjesto sekretara u Parlamentu FBiH, što je SDA dva puta podržala, a DF jednom.

Kako navodi portal Dnevni.ba za sutra su u Mostaru dogovorene konsultacije stranačkih lidera.

Na sastanku bi se trebali naći lider HDZ-a Dragan Čović, SDP-a Nermin Nikšić i SBIH-a Semir Efendić, gdje će biti riječi o ovoj temi.

Podsjećamo da je “dobri momak” Elmedin Konaković već iskazao bezrezervnu podršku HDZ-ovom kandidatu večeras na svom facebook profilu u okviru kojeg je, po običaju, napao SDA zato što će NiP podržati HDZ-ovog Vukoju za sudiju Ustavnog suda.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …