fbpx
Subota , 27 Aprila 2024
created by Polish

Brojni Fojničani na Večeri ljubavne poezije u “Reumalu”

Povodom Dana opštine Fojnica, 18. marta, organizovano je niz kulturnih i sportskih dešavanja kojima se i na ovaj način obilježava rođendan grada.

Tako je večeras, u velikoj sali hotela “Reumal”, organizovana Večer ljubavne poezije sa gošćom Jasnom Primorac te Enesom Ibričevićem kao muzičkom pratnjom.

Jasna Primorac je pjesnikinja koja je rođena 27. marta  u Sarajevu. Po vokaciji je prof. specijalist traumatske psihologije sa dugogodišnjim iskustvom u radu elektronskih medija, radija i TV-a.

Trenutno obnaša dužnost rukovoditeljice Odsjeka za jezike i govor RTV FBiH te uređuje i vodi emisiju „Večernji radio razgovori“ u dvosatnom trajanju svake srijede.

Svoje profesionalno umijeće Jasna ja iskazivala u radu s mladim osobama u okviru psihoterapijskoga rada u okviru dobro poznate svjetske organizacije „Medecin du mond“ kao psihoterapeut.

Za svoje pjesništvo Jasna je nagrađivana domaćim i svjetskim nagradama. Autorica je dvije zbirke pjesama dok je treća u pripremi.

Večerašnju večer poezije, Jasna je započela recitovanjem pjesama Izeta Kike Sarajlića, Nedžada Ibrišimovića, Sergeja Jesenjina te pjesmama iz njenog ličnog opusa.

U večerašnjoj poeziji je uživalo 100-tinjak osoba, među kojima su bili fojnički načelnik Sabahudin Klisura sa suprugom, profesori iz fojničkih škola, uposlenici i korisnici Zavoda “Bakovići”, dugogodišnji istaknuti promotor kulture, a posebno književnosti u Fojnici Semin Sudžuka i brojni drugi.

U nastavku pogledajte fotografije s Večeri poezije…

Pročitajte i ovo

Kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike?

Za Prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom …