fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Odvratno ponašanje Hrvata u Zagrebu, Indijca vrijeđao zbog rase: Idi kući, Evropa nije za crne ljude

Na društvenim mrežama je popularna snimka muškarca koji u centru Zagreba prilazi strancu i vrijeđa ga na rasnoj osnovi. Njegovo ponašanje su mnogi osudili, a sada je stigla i odgovarajuća reakcija policije.

Muškarac se snimao u strogom centru Zagreba kako besramno vrijeđa osobe koje nisu bijele rase, pokazujući tako sav svoj primitivizam i odsustvo inteligencije.

Na posljednjem snimku objavljenom na Redditu vidi se muškarac koji doziva nekoga na engleskom jeziku.
“Halo, go home. This is not your country, fuking niger, where are you from? Go home in India”, rekao mu je, što u prijevodu znači “Hej, idi kući, ovo nije tvoja zemlja, jeeni crnac, vrati se kući u Indiju”.
Muškarac koji se zaustavio na njegov poziv je učtivo odgovarao na pitanja odakle je, te mu je na konstataciju da treba ići kući, samo rekao “Dobro, ići ću”. Na Indijcu se vidjelo da mu je neprijatno, no isti mučan osjećaj imaju i oni koji su pogledali snimak.
Na kraju ovaj šovinista iz Zagreba na loše artikulisanom engleskom govori Indijcu: “Ovo je naša država, ovo je Evropa, za bijele ljude, ne crne”.
Muškarac u Zagrebu vrijeđao stranca na nacionalnoj osnovi, rekao mu da se vrati u Indiju

Nakon što je snimak postao viralan, mnogi su ga prijavili policiji, a hrvatski MUP je sada potvrdio da su ga pronašli i uhapsili.

Snimak pogledajte OVDJE

Inače, Kazneni zakon Hrvatske propisuje za ovakvo ponašanje i zatvorsku kaznu. Ako uzmemo u obzir da je riječ o javnom poticanju na nasilje i mržnju, u članku 325 je predviđena kazna do tri godine zatvora.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …