fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

PRIJATELJI SE OPROSTILI OD NURE KULALIĆ: SAHRANJENA PORED SVOJE MAJKE

Borba i aktivizam za invalidsku populaciju sinonim su za Nuru Kulalić.

Zeničanka koja je bila teško oboljela od mišićne distrofije preminula je u Zeničkoj bolnici nakon što je njeno stanje pogoršano i nalazila se na intezivnoj njezi. Kako saznaje portal Crna hronika, porodicu Kulalić pogodila je još jedna tragedija.

Naime, majka preminule Nure preminula je samo noć prije njene smrti.

Veliki broj prijatelja i poznanika oprostio se jučer od Nure koja je sahranjena poslije džuma-namaza u džematu Stranjani pored svoje majke. Nura je preminula u 35. godini života, a brojni prijatelji i poznanici emotivnim porukama na društvenim mrežama opraštaju se od preminule Zeničanke.

😭😭😭😭Duse mojee milee 💔💔Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo…..

Neki povratci baš posebno zabole….ode duša moja za svojom mamom, da ih Uzvišeni sastavi na najljepšem mjestu…
Ovisne jedna o drugoj od prvog dana rođenja isto tako preseliše. Ruzo moja mirisna cast mi je bila poznavati vas svih ovih godina, dvije dobre duse. Nura Kulalić otisle ste na ljepse mjesto odmorite se zasluzile ste 💔💔

Ostao sam zatečen viješću da je danas preselila na bolji svijet naša Nura Kulalić
Eto ne mogu se sjetiti da sam je ikad vidio namrštenu ili tužnu. Uvijek je imala onaj svoj prepoznatljivi osmijeh i zračila je nekom pozitivom energijom. Čak i onda kad joj je bilo jako loše.
Tužan što se nismo uspjeli vidjeti još jednom i popiti onu kafu koju smo svaki put dogovarali nakon našeg sukoba mišljenja na društvenim mrežama oko aktuelne političke situacije.
Molim Gospodara svjetova da joj podari lijepi džennet i vječni rahmet.
Putuj naša Nuro na neko bolje mjesto, i ne sumnjam da ćeš ga dodatno obasjsti svojim nurom, kao što si obasjavala i sve one koji su te poznavali.
Porodici moje iskreno saučešće, zbog gubitka i Nure i njene majke u vrlo kratkom roku.

Danas je trebao biti post o Prazniku, sreći, o Domovini…ali, danas je jedan od najtužnijih dana u mom životu…😢😢😢

Danas se moj heroj, moja Nura se vratila Gospodaru Svjetova 😔
Osjećam kao da je dio mog djetinjstva i mladosti, dio moga života otišao…
Nura moja, a samo dan ranije i mama joj je preselila..
Kada sam dobila ovu vijest prvo što sam rekla:”Ovo je dova moje Nure uslišana” A jutros mi njena seka Adisa reče:”Dovila je: Bože, daj da mi moja mama umre, a da ja ne znam, a onda i ja”…

Život moje Nure i njene porodice je za ibreta, a smrt još više.
Puno toga bih sada pisala, puno uspomena prelijepih sa mojom Nurom, ali, riječi se teško sklapaju u rečenicu, ne ide, danas ne mogu….
Allahu Dragi, podari im džennet bez polaganja računa, neka tamo moja Nura i njena mama uživaju bez boli, nepravde i tuge. Svjedočim da su zaslužile, svjedočim da su Tebe voljele, unatoč teškim iskušenjima, voljele su život i voljele su Tebe, bile su zahvalne na svemu!!!
Amin!

Draga Nuro da ti dragi Allah podari lijepi Dzennet 😭
Šokirala sam se kad sam vidjela ovu vijest.
I da ispravim objavu jer sam se jos sokirala jer je Nuri mama jucer umrla danas ona 😭😭
Kad sam upoznala Nuru u Fojnici ostavila je na mene jak utisak i rado sam pratila njene objave i sto je uvijek iskrena bila i komentarisala bez straha i ustrucavanja a najvise ce mi ostati u sjecanju njeni roditelji kako su brinuli o svojoj Nuri iako su ljudi u godinama🤍

Jedan od tužnih dana u Zenici, a sigurno i širom Bosne i Hercegovine.
Naša heroina, Nura Kulalić, da joj dragi Allah podari lijepi Džennet, a porodici sabur, danas je preselila na bolji svijet.
Tuga i bol je neopisiva🤲
Neko ko je svojim pozitivizmom širio svjetlo, svojim osmijehom krasio svaki razgovor, kome nije bilo ništa teško iako je samo ona znala kroz kakvu bol prolazi.
Rijetki su to znali❗

Takva ja bila naša Nura, i takva će ostati u našim srcima i dovama, hrabra, odvažna, plemenita i povrh svega dobar prijatelj.
Sigurno zaslužuje sigurno mjesto, usred vrtova i izvora, mjesto koje pripada čestitima.
Njena dobra djela i vjera u Allaha su sigurno put koji će je odvesti na pravo odredište.
Neka ti je vječni Rahmet, uvijek ćeš bit sa nama, na prvoj liniji fronta kako si ti to samo znala reći.

Svi koji su te poznavali Nuro pamtit će te po nevjerovatnom osmijehu, onom kojim si skrivala bol, a tjerala ljude na radost. Otišla si na ljepše mjesto, odmori se jer si zaslužila. Ja još ne mogu da vjerujem kakva informacija me dočeka danas. Dušo mila… Allah da te ljepotama dženneta nagradi.
Naš prijatelj, tvoj i moj dobri A i ja smo ti planirali doći nedavno ali bila si slaba, kažeš, dok se malo oporavim dođite mi …I tako čekali smo da svi budemo s vremenom ok ..nismo dočekali Nuki.
Čekaj nas tamo negdje s tim osmijehom od milion dolara. Rahmet ti duši

Pročitajte i ovo

Isprobajte recept za burek Harisa Džinovića

Haris Džinović poznat je po tome da je veliki gurman i nije krio da je …