fbpx
Četvrtak , 18 Aprila 2024

Na Bolji svijet je preselila Nura Kulalić

Na stranici Pravda za Dženana Memića, objavljena je informacija da je preminula Nura Kulalić.

– Jutros nas je dočekala tužna vijest. Otišla je jedna od najjačih borkinja, jedan od najboljih insana. Pratila je svaku vijest oko slučaja, dušom, srcem, cijelim bićem bila uvijek uz one kojima je pomoć, ma kakva, ikada bila potrebna.

Draga naša Nuro

Pamtit ćemo te po vedrom osmijehu i grlimo te u mislima dugo, jako, najjače… draga naša Nuro. Tvojoj porodici i mnogobrojnim prijateljima želimo sabura da izdrže ovo iskušenje – navodi se u objavi.

Potom je citiran njen govor.

– Znate, bilo bi divno živjeti u državi u kojoj bi svaki dan bili osviješteni o ljudima koji prolaze svakodnevne prepreke u životu, kada bi mislili i na druge, kada bi im posvetili riječi podrške, motivacije, satisfakcije. Kako bi to bio lijep način života, mislim da ni tih tehničkih prepreka koje su u suštini najveći problem ne bi ni bilo.

Beskrajno sam zahvalna svima koji su izdvojili svoje vrijeme i na neki način pružili podršku u borbi za prava osoba sa invaliditetom danas naročito. Znam da bi to trebala biti navika 365 dana u godini, ali ako je iskreno i odlučno, pritom od srca vrijedi i ovaj jedan dan podrške napisane, izrečene, dijelom pokazane. Kada na ovaj dan vidimo ko sve stoji uz nas onda sebi dajemo za pravo da naredne dane od tih osoba se podrazumijeva isto.

Zahvaljujem se osobno na nesebičnoj podršci svima koji su dijelili moju poruku, svima koji su me podržali kao aktivistu za prava osoba sa invaliditetom, kao i stranačkim kolegama koji su obećali da će biti u službi potreba osoba sa invaliditetom, svima koji su me nazvali, poslali poruku, ili bilo koji vid podrške pružili, pamtim! U ime svih nas pamtim.

Osmijeh koji će pratiti i neka suza

Moram priznati da je više bilo onih koji to nisu željeli javno, razumijem i zašto ali znam da su tu i uz nas, mnogi su me naručito danas pozitivno iznenadili, ali isto tako donekle sam i razočarana koliko je nekima teško zagrljaj podrške uputiti. Nakon ovog dana, poprilično turbulentnog, ali odlučnog i hrabroga, i činjenice da sam uradila nešto korisno za zajednicu, više uskoro i lijepom prilikom, ako Bog da, vrijeme da i ja sjednem i kafu popijem u miru. Možda sa osmijehom koji će propratiti i poneka suza – Nura Kulalić, 4.12.2022. godine.

Pročitajte i ovo

Džemat Calw u Njemačkoj – primjer sklada i uspješnog rada naših ljudi u dijaspori

U Calwu, gradu udaljenom 45 km od Štutgarta, egzistira Džemat IGBD Calw. Formiran je 1990. …