fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Video snimci Tugtekina kako puši dok je ležao na nosilima postali su viralni, a korisnici na mreži su rekli da im je dao razlog za osmijeh

Video snimci Tugtekina kako puši dok je ležao na nosilima postali su viralni, a korisnici na mreži su rekli da im je dao razlog za osmijeh.

Soner Tugtekin, 58-godišnji muškarac, spašen je 48 sati nakon što je dvostruki zemljotres pogodio turski grad Adijaman, izranjajući iz ruševina sa polupopušenom cigaretom u ustima.

Video snimci Tugtekina kako puši dok je ležao na nosilima postali su viralni, a korisnici na mreži su rekli da im je dao razlog za osmijeh usred tragedije.

Dok su ga spasioci preklinjali da pusti cigaretu, Tugtekin ju je odbacio hrabrošću i samopouzdanjem čoveka koji je izbjegao smrt.

– Sa sobom sam imao samo duhan i 1,5 litara vode. Upaljač mi je ostao bez goriva zbog previše pušenja. Nisam mogao da zapalim cigarete – objasnio je turskim medijima u srijedu.

Adijaman je bio jedno od područja najteže pogođenih zemljotresima. Napori spašavanja tamo su kritikovani zbog nedostatka hitnosti.

– Vikali smo u pomoć. Kada je stigao odgovor, počeo sam da palim cigarete jednu za drugom – rekao je Tugtekin. – Zato sam imao cigaretu u ruci kada sam izašao.

Neustrašiv svojom situacijom, Tugtekin je rekao da je, kada je nestalo tečnosti za upaljač, rješio svoj „problem sa vatrom tako što je razbio baterije na daljinskom upravljaču za televizor i napravio vatru tako što je spojio kablove“.

Izgubio kćerku i ženu

Pošto je izvučen iz ruševina, Tugtekin je odbio da ode u bolnicu na liječenje.

– Nisam želio da idem u bolnicu jer nisam želio da napustim svoju Hatidžu – rekao je Tugtekin, misleći na svoju suprugu, koja je bila zarobljena u ruševinama sa njihovom ćerkom.

– Spavao sam na trotoaru do četvrtog dana, kada je beživotno tijelo moje žene uklonjeno – rekao je Tugtekin koji je takođe izgubio kćerku u zemljotresu.

Spasilačke operacije u najteže pogođenim regionima u Turskoj i dalje su u toku, a pojavljuju se čudesne priče o preživelima koji su izvučeni 13 dana nakon zemljotresa.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …