fbpx
Subota , 13 Aprila 2024

Zamjenik ministra odbrane BiH nazvao Milorada Dodika “ocem srpske nacije”

Aleksandar Goganović, zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovina, nazvao je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika “ocem srpske nacije”.

Goganović je član Glavnog odbora SNSD-a, stranke na čijem je čelu Dodik.
On je sinoć u emisiji Odgovorite ljudima na FTV-u komentirao činjenicu da se odbio sastati sa britanskim ministrom za Evropu Leom Dochertyjem zbog njegove izjave da se tokom posjete Bosni i Hercegovini ne namjerava susresti ni sa jednom od dvije osobe koje su na crnoj listi Velike Britanije, misleći na Dodika i Željku Cvijanović.

Goganović je rekao da je uvijek spreman za sastanke i razgovore ali pojasnio zbog čega nije mogao preći preko izjave britanskog ministra da se neće sastati sa Dodikom i Cvijanović.

“Nije korektno doći u nečiju zemlju i to izjaviti. Hajmo na neki način to da svedemo da neko dođe u moju kuću i kaže: ‘Aleksandre, neću razgovarati sa tvojim ocem Brankom ali sa tobom želim razgovarati’. Ti ako ne poštuješ mog oca, nemoj ni mene poštovati. Ne želim s tobom razgovarati. Milorad Dodik je otac srpske nacije tako da, ako neko ne želi s njim razgovarati, nema potrebe da razgovara ni sa mnom”, zaključio je Goganović.

Ovo nije prvi slučaj da zvaničnici SNSD-a veličaju ime Milorada Dodika.

Napoznatiji primjer je državna zastupnica Sanje Vulić koja je svojevremeno izjavila da je Dodik za nju “bog”.

“Za mene Milorad Dodik ne da je Tito, nego je bog”, rekla je tada Vulić tokom sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio BEGANOVIĆ (OMER) ELVIS iz Kiseljaka u 39. godini života

Na Bolji svijet je preselio BEGANOVIĆ (OMER) ELVIS iz Kiseljaka u 39. godini života. Preselio …