fbpx
Subota , 13 Aprila 2024

Pobjeda SDA u Vogošći: Kandidat SDA demolirao kandidata “Trojke”

Sva biračka mjesta u Općini Vogošća, gdje su danas održani izbori za načelnika, zatvorena su na vrijeme u 19 sati, a na biračkim mjestima nisu zabilježene nepravilnosti, potvrdila je predsjednica Općinske izborne komisije Vogošća Selma Zunđa.

“Svih 48 biračkih mjesta otvoreno je na vrijeme i nije bilo prekida u radovima biračkih odbora, a nisu ni zabilježene gužve ispred biračkih mjesta. U ovoj općini bila su angžairana i četiri mobilna tima, te organizirano jedno birački mjesto gdje se glasalo na nepotvrđenim glasačkim listićima”, dodala je.

Pravo glasa na ovim izborima imalo je 28.000 birača općine Vogošća uključujući i one koji imaju pravo glasati putem pošte.

Za načelnika općine Vogošća kandidati su bili su Adnan Šerak (Ujedinjeni – NiP-NES-SDP) i Migdad Hasanović (Stranka demokratske akcije -SDA).

Prema prvim nepotpunim rezultatima, Hasanović sa 4.929 glasova ubjedljivo vodi ispred Šerak, koji je osvojio 2.796. Kako je javila reporterka N1 sa terena, u izbornom štabu SDA već je počela proslava.

Podsjećamo, u ovoj općini, kao i u drugih pet u Bosni i Hercegovini, danas su održani prijevremeni izbori jer je mjesto načelnika ostalo formalno upražnjeno. Dosadašnji načelnik Općine Vogošća Edin Smajić (SDA) osvojio je mandat u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH koji je prihvatio.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je odluku o raspisivanju i održavanju ovih prijevremenih izbora u šest gradova i općina donijela 7. decembra prošle godine.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio BEGANOVIĆ (OMER) ELVIS iz Kiseljaka u 39. godini života

Na Bolji svijet je preselio BEGANOVIĆ (OMER) ELVIS iz Kiseljaka u 39. godini života. Preselio …