fbpx
Utorak , 16 Aprila 2024

Ledeno jutro u cijeloj BiH, očekuje se novi snijeg: Meteorolozi najavili – stiže ljepše vrijeme

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni rijetko pada slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -7; Livno -5; Ivan Sedlo -3; Sokolac -2; Bihać, Bugojno, Drvar, Gradačac, Sarajevo i Tuzla 0; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg i Zenica 1; Stolac 5; Trebinje 6; Mostar 7; Neum 8°C.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni lokalno sa slabim snijegom ili susnježicom. Više padavina tokom noći na petak. Na jugu zemlje povremeno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu od 6 do 11°C.

U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika djelimično će se popraviti, uz nešto povoljnije biometeorološke prilike većim dijelom dana. Tmurno vrijeme moglo bi loše djelovati na raspoloženje stanovništva, a tegobe kod osjetljivih osoba biće izraženije, uglavnom tokom hladnijih jutarnjih sati. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima.

 

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

 

U petak, 27.01.2023., oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

 

U subotu, 28.01.2023., u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini oblačno prije podne. U poslijepodnevnim satima u većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

 

U nedjelju, 29.01.2023., oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni prije podne lokalno će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu od 5 do 8°C.

 

U ponedjeljak, 30.01.2023., prognozira se sunčanije vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu od 5 do 8°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pročitajte i ovo

Upaljen narandžasti meteoalarm u BiH: Vjetar će na momente biti i olujan

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje …