fbpx
Četvrtak , 30 Novembra 2023

Ovo je pritvor u kojem će biti Mirnesa S.

Ovdje se ne ispunjavaju nikakve dodatne želje! Navodna kradljivica miliona Mirnesa S. nalazi se u pritvoru u zatvoru za žene Schwäbisch Gmünd od utorka nakon što se u ponedjeljak predala. Tužilaštvo u Štutgartu će uskoro podići optužnicu jer je navodno ukrala milion evra od kompanije za transport novca.

JVA u Schwäbisch Gmündu, Baden-Württemberg, je zatvor samo za žene. Enterijer djeluje neprivlačno za one koji vole luksuz.

Kako je RTL-u potvrdila policija Stuttgarta, Mirnesa S. od utorka popodne je u pritvoru u zatvoru Schwäbisch Gmünd. U ponedjeljak uveče, Mirnesa S., za kojom se mjesecima tragalo predala se policiji na aerodromu u Štutgartu. Prethodno se navodi da je boravila u Crnoj Gori.

Mirnesa S. je osumnjičena da je od svog bivšeg poslodavca – firme za transport novca iz Štutgarta ukrala milion eura te je zbog toga uhapšena.

U Schwäbisch Gmündu, Mirnesa S. koja voli luksuz sada mora da se zadovolji sa zatvorskom ćelijom od deset kvadratnih metara.

Nije poznato da li je osumnjičena u međuvremenu priznala optužbe. Kada je uhapšena, Njemica bosanskog porijekla se, prema navodima policije, ponašala mirno. Međutim, njen advokat će vjerovatno znati u kakvom je stanju nakon što je prebačena u pritvor.

Još nije poznato kada će tačno Minesa S. biti optužena. Kriminalistička policija i javno tužilaštvo u Štutgartu zajedno istražuju slučaj – a naravno i pitanje gdje je nestao milion evra.

Ako se sumnja potvrdi, Mirnesi S. prijeti zatvorska kazna od nekoliko – prilično neugodnih – godina.

Pročitajte i ovo

Divno iznenađenje za Sanelu i Selvera Bebu: Poklonjen im odlazak na Umru

Grupa mladih i vrijednih Fojničana, odlučili su večeras iznenaditi porodicu Beba. Naime, Sanela Beba dugo …