fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Evo kako bi trebala izgledati džamija na Trebeviću!

Nakon nerpijatnosti i višesatnog stajanja na hladnoći koje su preživjeli Bajro Čavčić i Semir Vatrić, zajedno sa još 20 djece, jer su ih pripadnici MUP-a RS-a pokušali kazniti na Trebeviću, zato što su klanjali, najavljena je inicijativa za gradnju džamije na ovoj planini.

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika SDA u Skupštini KS.

– Na narednoj sjednici općinskog vijeća, idući četvrtak ako Bog da, podnosim incijativu u svoje ime i u ime Kluba SDA Stari Grad, za dodjelu općinske zemlje na Trebeviću Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, uz poruku da je općinska administracija spremna da uradi sve, kako bi ubrzala proces izgradnje prijeko potrebne džamije na Trebeviću, najavio je Zahiragić.

“Izgradili smo sistem rada i povjerenja da se bilo čije odsustvo ne može odraziti na funkcionalnost Vlade KS pa tako niti na njenu sposobnost da pravovremeno i adekvatno odgovorimo na krize ali i na svakodnevne političke podvale.” – Edin Forto premijer KS 26.01.2022

Dakle slijedi “svakodnevna politička podvala”:

Da, izgradili ste sistem ali vam je za taj sistem nerada potrebno i 100 miliona koji, zbog ukidanja famoznog pondera 2, će vam faliti.

Zbog toga je tolika vriska iz sarajevske trojke. Pričate da će to paralizirati glavni grad. Glavni grad ste već paralizirali. Dakle nije problem za Kanton Sarajevo ukidanje pondera 2, nego je problem vaš nerad, neznanje i bahaćenje. Iz Dubajia parvo na skijanje u Evropu. Kakvi ste malo bi vam bio i ponder 4. U međuvremenu pripremio sam projekat za Džamiju na Trebeviću, pa ako inicijativa SDA vjećnika u starom gradu Adija Zahiragića urodi plodom i opština obezbjedi zemljište, projekat Džamije sa pratećim sadržajima je pripremljen kao moja donacija za rješavanje problema nedostajanja vjerskog objekta na području našeg najvećeg izletišta. Dok gospoda iz vladajuće trojke troši i razgrađuje naše, jer ne osjeća to svojim, mi ćemo da radimo i gradimo svoje, jer osjećamo to našim” – napisao je Faruk Kapidžić na svom Facebook profilu.

Pročitajte i ovo

12-godišnja Fojničanka Ilma Aletić donirala svoju kosu za djecu oboljelu od raka

U svojoj 12. godini, Ilma Aletić već pokazuje veliko srce i spremnost da pomogne drugima. …