fbpx
Ponedjeljak , 22 Aprila 2024

SDP održao hitan kolegij rukovodstva: Problem imenovanja Zlatka Lagumdžije za ambasadora

Jutros je održan kolegij rukovodstva Socijaldemokratske partije (SDP) na kojem je zaključeno da se član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, inače i potpredsjednik SDP-a, nije konsultovao u vezi s prijedlozima za ambasadore BiH.

Kako Klix.ba saznaje, online kolegij je sazvan nakon što je Bećirović za ambasadora BiH pri UN-u predložio Zlatka Lagumdžiju, bivšeg lidera SDP-a i ministra vanjskih poslova naše zemlje.Zaključeno je da Bećirović nije usaglasio svoje prijedloge na stranačkim organima, kao ni sa predsjednikom partije te da je ovo njegov privatni prijedlog za ambasadore.

Brojni članovi SDP-a sada zamjeraju Bećiroviću zbog prijedloga jer su žestoko protiv poteza Zlatka Lagumdžije koji je, kako smatraju, srozao SDP na niske grane zbog čega su izgubili ogroman broj glasova u proteklih deset godina.

Tokom dana se očekuje i da se predsjednik SDP-a Nermin Nikšić oglasi povodom ove teme.

Ranije danas potpredsjednikd SDP-a Vojin Mijatović je kazao da taj prijedlog nije usaglašen sa SDP-om. On je poručio kako će ova odluka imati dalekosežne posljedice po SDP.

“Ukoliko se realizuje u ime SDP BiH, najavljujem drastične poteze u tom slučaju! Ukoliko je neko spreman da pljuje pa da sve poliže slobodno, ja nisam, ne u moje ime”, izjavio je.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …