fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Nakon spaljivanja svete knjige u Stockholmu: U 90 hiljada džamija u Turskoj vjernici učili Kur‘an

Kur‘an nije samo knjiga koja je poslana muslimanima, to je knjiga poslana svim ljudima, poručio je predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Ali Erbas.

U oko 90 hiljada džamija širom Turske jutros su brojni vjernici nakon molitve sabah-namaza čitali Kur‘an kao reakciju na čin paljenja Kur‘ana ispred ambasade Tuske u glavnom gradu Švedske.

image

Vjernici uče Kur‘an nakon spaljivanja svete knjige u Stockholmu/ Anadolija

Naime, predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Ali Erbas pozvao je muslimane da u velikom broju posjete džamije i uče Kur‘an nakon što je u subotu spaljen primjerak svete knjige Kur‘ana u Stockholmu.

Nakon njegovog poziva jutros su brojni vjernici pohrlili u džamije širom zemlje na sabah-namaz nakon čega su čitali odlomke iz Kur‘ana, javlja Anadolija.

Nakon molitve u jednoj od džamija u Ankari, Erbas je u obraćanju prisutnima govorio o značaju Kur‘ana za sve ljude.

image

Vjernici uče Kur‘an nakon spaljivanja svete knjige u Stockholmu/ Anadolija

– Ljudi koji ne znaju o Kur‘anu neprijateljski su raspoloženi prema ovoj knjizi. Volio bih da znaju više o Kur‘anu. Moramo zato pokušati objasniti Kur‘an što većem broju ljudi, kazao je Erbas.

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …