fbpx
Utorak , 18 Juna 2024

Efendić osuđen na godinu uvjetno zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom

Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad Sarajevo i novi predsjednik Stranke za BiH, osuđen je na godinu dana uvjetne kazne zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Informaciju je za N1 potvrdila Azra Bavčić, portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

”Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Semira Efendića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Izrečena mu je uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju jedne godine”, kazala je Bavčić uz pojašnjenje da se kazna neće izvršiti ukoliko Efendić u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo.

Podsjetimo, sredinom marta 2018. godine u ulici Zagrebačka u sarajevskoj općini Novo Sarajevo dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je Semir Efendić vozilom Golf udario pješaka inicijala S. E. (rođen 1941.godine).

Pješak je u nesreći zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je preminuo. Sat kasnije, Efendić je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo – protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Emir Memija imenovan za direktora Podružnice “Elektrodistribucije” Travnik

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala Mahalla.ba, Fojničanin Emir Memija, magistar ekonomije, imenovan je za novog …