fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Potraga trajala satima/ Dramatična noć u Sarajevu: Ženska osoba upala u Miljacku, pronađeno tijelo

Tijelo ženske osobe pronađeno je sinoć u rijeci Miljacki, nakon potrage koja je trajala satima.

Ovu informaciju potvrdio je dežurni operativni MUP-a KS za Oslobođenje, te su naveli da se radi o ženskoj osobi čiji identitet, za sada, nije poznat.

“Dramatična noć za spasioce! Nešto iza 02:00 sata na poziv dežurnog operativnog Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo, Operativnog centra civilne zaštite Kantona Sarajevo, Operativnog centra civilne zaštite općine Novi Grad Sarajevo obavješteni smo da je mlađa ženska osoba doživjela nesreću i pala u nabujalu rijeku Miljacku na Skenderiji.

Odmah smo alarmirali dežurni tim GSS Novi Grad Sarajevo koji su vršili potragu za nestalom na teritoriji Općine Novi Grad Sarajevo tačnije u koritu rijeke Miljacke.

U ispomoć su nam pritekle kolege iz GSS Kantona Sarajevo, Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo te Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

U 3:58 časova smo u nabujaloj rijeci Miljacka, nedaleko od Centra za edukaciju sport i rekreaciju ‘Safet Zajko‘, uočili tijelo na površini koje je nosila rijeka, nakon čega su spasioci pristupili izvlačenju tijela uz prisustvo i pomoć Policijskih službenika MUP KS na obalu rijeke gdje je obavljen uviđaj”, naveli su iz GSS-a Novi Grad.

 

 

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …