fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Fojničanin Sakib Katana imenovan za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS

Sakib Katana imenovan je na današnjoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo za novog vršitelja dužnosti direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.
Kantonalna izvršna vlast danas je razriješila Zilhu Ademaj koja je u proteklih nekoliko mjeseci obnašala funkciju vršiteljice dužnosti direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) KS te na prijedlog SBB-a imenovala Sakiba Katanu za novog vršitelja dužnosti direktora.

Prema podacima iz Registra zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo, Katana je uposlenik ZZO KS i to na radnom mjestu stručnog saradnika za pripremu plana, ugovaranja i analizu.

Njegovo ime i ranije je spominjano u medijima i to u kontekstu rastrošnosti bivšeg direktora ZZO KS Farisa Gavrankapetanovića koji je u razne komisije imenovao samog sebe i sebi odane ljude te time omogućavao dodatnu zaradu.

Zilha Ademaj, u svojstvu ministrice zdravstva KS u mandatu od 2014. do 2018. godine, imenovala je Katanu u radnu grupu za izradu Plana restruktuiranja zdravstvene djelatnosti i reorganizacije zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo.

Inače, Ademaj je morala biti razriješena dužnosti s obzirom na to da je nedavno na sjednici Vlade Federacije BiH imenovana za zamjenicu direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …