fbpx
Četvrtak , 30 Novembra 2023

Skandalozno: Muškarac urinirao po zidu džamije u Bijeljini, drugi ga snimao i psovao

U petak, 13. januara 2023. godine, na društvenim mrežama pojavio se skandalozan snimak skrnavljenja Dašnica džamije u koja se nalazi u samom centru Bijeljine.

Pomenuti snimak prikazuje jednu osobu kako urinira po zidovima Dašnica džamije, a druga je snima i upućuje pogrdne komentare na račun muslimana.

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina snimak će predati Policijskoj upravi u Bijeljini od kojih se očekuje da se što prije pronađu i sankcionišu odgovorne osobe.

Iz Medžlisa su najoštrije osudili ovaj čin i pozvali nadležne organe da sve istraže, odgovorne sankcionišu te poduzmu mjere da se ovakvi postupci ne ponove.

“Ovo što je učinjeno vrijeđa sve nas i ovo nije prvi slučaj kojim se vrijeđaju i ismijavaju vjerska osjećanja Bošnjaka, muslimana u Bijeljini i Janji. Zbog toga ćemo tražiti od policije da ispita ovaj slučaj i utvrdi ko su počinitelji ovog nedjela“, kaže Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Osudi ovog čina pridružio se i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

“Mučno je gledati to što je učinjeno i objavljeno u javnom prostoru, pogotovo što se, izgleda, radi o mladim ljudima. Policija bi trebalo da utvrdi ko su počinitelji, to je ono što svi očekujemo”, kazao je Gradaščević.

Pročitajte i ovo

Divno iznenađenje za Sanelu i Selvera Bebu: Poklonjen im odlazak na Umru

Grupa mladih i vrijednih Fojničana, odlučili su večeras iznenaditi porodicu Beba. Naime, Sanela Beba dugo …