fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024

Asim Sarajlić podnio ostavke na sve funkcije u SDA

Asim Sarajlić, glavni akter korupcijske afere u kojoj se javlja kao prvi do svog stranačkog predsjednika Bakira Izetbegovića, podnio je ostavke na sve funkcije unutar Stranke demokratske akcije, potvrđeno je za Klix.ba.
Sarajlić je na posljednjem Kongresu SDA, održanom u septembru 2019., izabran na funkcije predsjednika Kadrovske komisije i potpredsjednika SDA. Očekuje se da će se o tome sutra raspravljati na Kolegiju Stranke demokratske akcije (SDA) koji će zasjedati.

Portal Faktor.ba objavio je sadržaj njegovog pisma o ostavkama u kojem navodi da da je svjestan svojih grešaka, te da ne traži nikakvo opravdanje za njih. Naglasio je da je njegov subjektivan odnos u korist kandidature jednog od kandidata za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo bio iniciran ostrašćenom i masovnom kampanjom protiv generala Fikreta Prevljaka.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) objavio je, naime, snimak o malverzacijama u pozadini unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo koji su održani u srijedu.

Glavni akter na snimku kojeg je objavio Efendić je upravo Sarajlić. Na snimku se jasno čuje i dogovor za “kupovinu” glasa jednog od delegata na unutarstranačkim izborima za prvog čovjeka sarajevske SDA najava je velike afere koja otvara mnoga pitanja.

Kada je riječ o funkcijama koje je imao u SDA, trebalo je da se na tim funkcijama zadrži do 2023. godine.

Na funkciju delegata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, Sarajlić po svemu sudeći neće podnijeti ostavku.

Sa te funkcije ne može biti smijenjen budući da ne postoji etička komisija koja bi mogla pokrenuti eventualnu smjenu. Jedini način da bude smijenjen jeste hipotetička situacija, da bude osuđen na više od šest mjeseci zatvora.

Asim Sarajlić je rođen 1975. godine u Vogošći i već je sa 15 godina, dakle 1990. godine, postao član SDA. Diplomirao je 2001. godine na Odsjeku za odbranu i sigurnost Fakulteta političkih nauka u Univerziteta u Sarajevu.

Pročitajte i ovo

Irnela Stošić ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju

Irnela Stošić iz Mostara je u životnoj opasnosti zbog metastaza raka maternice. Pozivom na 17043 …