fbpx
Ponedjeljak , 11 Decembra 2023

Učesnici svečanog defilea stigli u Istočno Sarajevo

Na ulicama Istočnog Sarajeva od jutarnjih sati traju završne pripreme za svečani defile povodom neustavnog Dana Republike Srpske.

 

Učesnici defilea dobijaju završne upute i okupljaju se na Trgu Srbija. Učesnici su stigli iz svih krajeva Republike Srpske. Mnogi od njih učestvovali su i na defileu koji je ranijih godina održavan u Banjaluci, javljaju Nezavisne.

 

“Mi smo iz Modriče. Drago mi je sto se ovaj događaj ove godine održava u Istočnom Sarajevu. Nadam se da ćemo u nekim narednim godinama imati priliku da budemo dio defilea i u Modriči, ali i drugim gradovima Republike Srpske”, rekao je jedan od učesnika defilea.

U svečanom defileu u Istočnom Sarajevu učestvovaće 2.500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), a biće razvijena zastava Republike Srpske dugačka 500 metara, izjavio je načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Borislav Šarić.

 

“U svečanom defileu učestvovaće i 37 ešalona. Organizovanje svih aktivnosti oko obilježavanja Dana Republike veliki je zadatak i bezbjednosni izazov za MUP Srpske”, rekao je Šarić.

Pročitajte i ovo

Ako ne bude mujezina u G.azi, ja ću pozivati na molitvu u određeno vrijeme’: Dirljive riječi sveštenika u G.azi

Kršćanski sveštenik obećava muslimanima u Gazi da, ako u Gazi ne bude mujezina koji bi …