fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Atraktivna fojnička voditeljica se udaje za mladog hrvatskog biznismena

Ivana Cvjetković novinarka je i voditeljica poznata u cijeloj regiji, ali uvijek rado ističe da je iz Srednje Bosne.

Nakon preseljenja u München i novog medija koji je najavila uskoro, svoje pratitelje iznenadila je i objavom da je pronašla izabranika svog života, te da će se ostvariti kao roditelji.

Ekskluzivno za Centralna.ba podijelila je svoje planove, kako poslovne, tako i tajne oko svadbe, ali i ko je muškarac koji je osvojio njeno srce i čime.

NAJPRIJE ČESTIKE NA ZARUKAMA I ISPRIČAJ NAM KAKO SE DOGODIO TAJ ČIN?

Pa, već od prvog dana kada smo se partner i ja upoznali, shvatili smo da imamo potpuno iste poglede na život i planove za budućnost, samo eto nije bilo pravo vrijeme, mjesto ili osobe da nam se isti i ostvare. Već tad smo znali da nećemo dugo čekati i na sve ove ostale stvari, ali usprkos tome me ipak uspio iznenaditi prošnjom.
Dogodilo se to tokom našeg godišnjeg u Dubrovniku. On zna koliko meni taj grad znači, da ga smatram drugim domom i mjestom gdje sam pobjedila neke bitke, dokazala najprije sebi koliko mogu biti jaka i čestita također, kako se to kaže kod nas u BiH, te tamo gdje imam ljude koji mi mnogo znače, između ostalog i buduću kumu.
Organizirao je sve savršeno do najmanjeg detalja, da još uvijek ne mogu vjerovati kako mu je uspjelo.
Neću iznositi previše detalja, ipak je to samo naša noć, ali bila je prava mala bajka.

TVOJ BUDUĆI SUPRUG NIJE IZ JAVNOG SVIJETA, ČITATELJE ĆE ZANIMATI ČIME SE BAVI?

Da, i nadam se da će tako i ostati. Trudim se držati ga podalje od javnosti; zaista nema potrebe da on bude izložen kad već ne mora kao ja.
Marino ima 28 godina. Iz Hrvatske je, ali dugogodišnja adresa mu je upravo München. Ima svoj privatni biznis, koji je vezan za liftove i to je sve što ljudi trebaju znati. Istih smo interesovanja i to je jedino bitno.

ČIME TE OSVOJIO?

Ima tu toliko toga. Nismo se upoznali baš u nekim sretnim okolnostima, ali je bio pun strpljenja, podrške i razumijevanja i nekako je znao sa mnom… Mora uvijek biti neka voda da vatru gasi, mislim da je to u pitanju.
Osim toga, presudna je bila i sjajna kuhinja. Radio je najbolje punjene paprike koje sam kušala, čak se i u bureku dokazao, a poznato je je l’ da ljubav ulazi kroz želudac (smijeh).

SLJEDEĆE GODINE ĆETE POSTATI RODITELJI, JESI LI SPREMNA ZA TU ULOGU:

Mislim da smo predodređeni svi za tu ulogu i prirodno negdje spremni. Smatram uistinu da djecu trebamo imati s partnerima koji bi bili dobri očevi ili majke i da treba čekati koliko god je potrebno, ali da u tom životom izboru ne smijemo napraviti grešku. To je najljepša, ali i najodgovornija uloga u životu i koliko god smo i sami planirali, svejedno smo uzbuđeni i nadamo se da ćemo biti dobri roditelji.

OSIM NOVOSTI NA PRVATNOM PLANU TU SU I ONE NA POSLOVNOM:

Da, još jedna želja će mi se nadam se uskoro ispuniti… otvorit ću svoj medij koji će informirati sve ljude iz bivše Jugoslavije koji žive u Dijaspori, ali i one koji su ostali u matičnim zemljama, a zanimaju ih teme o našim ljudima ovdje. Također, uskoro bih trebala početi raditi za jedan radio ovdje, također su novi medij i želim im pružiti podršku, ali eto čekamo dok me prođu trudničke mučnine (smijeh).

KAKO BITI USPJEŠNA ŽENA I U KUĆI I NA POSLU?

Možete biti uspješni bilo gdje, ukoliko to zaista želite. Ja ili ne radim nešto ili to radim iz ljubavi. Nije mi problem ni kuhati, ni čistiti, a isto tako niti ujutro se probuditi za posao jer volim sve to i ispunjava me i najmanja sitnica. Volim taj osjećaj kada napravim tekst, kada snimim dobru emisiju, kada moja obitelj sa smiješkom jede moju tortu, kada je stan čist… jednostavno usrećuje me krajnji rezultat i zbog toga vrijedi sve.

ŠTO JE ZA TEBE BRAK?

Puno davanja. Kada ste pažljivi, posvećeni, razumijete, podržavate i volite, onda možete jednako očekivati i da vam se vrati. Naravno, ukoliko imate pravog partnera. Nekad sve može biti pravo, a vaš partner pogrešan i onda uzalud vam trud svirači.
Moj partner i ja smo na početku otvoreno razgovarali i dogovorili pravila. Neke navike iz starih veza ili slobodnog života smo promjenili, odnosno prilagodili i izbalansirali, a sve u svrhu zajedničkog kvalitetnijeg života. Puno razgovora i razumijevanja za potrebe onog drugog i potpuna jednakost, mislim da samo tako mogu svi biti zadovoljni.

JESTE LI ODREDILI DATUM KADA ĆETE STATI NA LUDI KAMEN?

Nažalost, stvari nam trenutno diktira situacija s korona virusom, a naši prijatelji žive u različitim državama i kontinentima, tako da do daljnjeg ne znamo kako i kada organizirati ceremoniju, ali nam je sigurnost svih nas najvažnija, tako da ćemo čekati koliko bude potrebno.
To je ionako samo slavlje za nama drage ljude, a naše je da se volimo svaki dan.

Centralna.ba

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …