fbpx
Petak , 29 Marta 2024

NIKŠIĆ O NEPOKRETNOJ IMOVINI: “Kakve koristi od toga na koga će se knjižiti neka njiva?”

Tradicionalni novogodišnji prijem Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) organiziran je u Sarajevu, a veliki broj članova i simpatizera te stranke, gostiju iz kulturnog, poslovnog, političkog i javnog života pozdravio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Nikšić se kratko obratio i okupljenim novinarima i prokomentirao koalicijski sporazum sa Miloradom Dodikom i Deraganom Čovićem i naveo da očekuje i da se iskreno nada da će ono što su potpisali i obećali uraditi, i provoditi.

 

– U posljednje vrijeme ono što predsjednik SNSD Milorad Dodik radi i priča odudara od tog sporazuma i nama ne pada na pamet da pravimo bilo kakve kompromise i ustupke kada je u pitanju država BiH. O imovini BiH, o imovini države moraju odlučivati institucije države BiH – istakao je Nikšić

Konačno je vrijeme, kako je naglasio, da u se BiH pruži šansa kompromisu, dogovoru, razgovoru, te da se pokaže da se ovdje može razgovarati, da bude bolje svim građanima.

– Pri tome ne mislim na bilo koji narod ili na bilo koji dio BiH, nego na cijelu BiH i sve ljude u BiH. Kakve koristi od toga na koga će se knjižiti neka njiva, ako nema ljudi u BiH? A zahvaljujući politikama koje smo dosad imali, svađama, prepucavanjima, te nesaradnji, iz ove zemlje odlaze svi građani, i Bošnjaci i Srbi i Hrvati – naveo je Nikšić.

Predstavnički dom PSBiH danas je potvrdio imenovanje Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH u narednom četvorogodišnjem mandatu.

– Imenovana je i na osnovu ekspozea. Vidite da ono što smo potpisali, to želimo da radimo. Naravno, možda je neko to potpisivao sa figom u džepu, vidjećemo šta će biti – prokomentarisao  je Nikšić.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …