fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Fojnički “Reumal” osvojio nagradu Zvijezda turizma u kategoriji hotelskog smještaja

Zvijezda turizma je nagrada koju dodjeljuje Privredna komora FBiH za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga kao i doprinos razvoju i promociji turizma u Bosni i Hercegovini.

Industrija putovanja i turizma jedan je od najvećih privrednih sektora u svijetu, koji je u predpandemijskom periodu stvarao preko 10% svjetskog BDP-a i stvarao preko 300 miliona radnih mjesta. Neosporno je da je pandemija COVID-19 stvorila jedinstven izazov za turističku industriju, ali je isto tako izvjestan snažan oporavak u 2022. godini.

Nagrade u turizmu prepoznaju rad kompanija, organizacija i pojedinaca širom svijeta koji pozitivno utječu i inspiriraju turistički sektor kroz inovacije i znanje. Prateći trendove koje postavlja UN-ova Svjetska turistička organizacija (UNWTO), kroz promociju novih trendova u turizmu i podršku prema onima koji odgovorno, održivo i aktivno rade na razvoju turizma, izbor za Zvijezdu turizma BiH prepoznaje i nagrađuje djelovanje predstavnika industrije čija dostignuća služe kao inspiracija za konkurentan i održiv razvoj turizma na lokalnom, nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou.

U kategoriji Zvijezde turizma za hotelski smještaj bili su kandidirani hotel “President” Čapljina, Lječilište “Reumal” Fojnica i hotel “Courtyard by Marriott” Sarajevo.

Laskavu titulu je odnio fojnički “Reumal”, a nagradu je preuzeo izvršni direktor Alija Mukača.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …