fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Mladi Fojničanin Jasmin Imamović krenuo “od nule”: Osnovao “InTerm” i bavi se instalacijom grijanja, klimatizacijom, servisom sistema grijanja….

Danas pišemo priču koja na nas uvijek obraduje, jedan mladić je umjesto odlaska u inostranstvo izabrao svoju domovinu, svoju čaršiju!

Mladi Fojničanin, 20-godišnji Jasmin Imamović pokrenuo je vlastiti posao a o čemu je tačno riječ pročitat ćete u nastavku.

Jasmin je redovno  završio SMŠ “Zijah Dizdarević” u Fojnici, smijer prerada drveta ,  a zatim upisuje i vanredno završava srednju mašinsku školu, smijer – mašinski tehničar.

Od malih nogu Jasmin je bio uz svog oca, kojem je rad oko instalacije grijanja, klimatizacije bio dodatni posao, iskoristio je očevo znanje, gledao je i učio posao.

“Dosadašnjim znanjm stečenim od oca i uz podršku moje porodice odlučio sam podići posao na veći nivo odnosno da dodatna djelatnost moga oca meni postane primarni posao jer interesovanje za istim sam pokazao već kao desetogodisnjak”, kaže Jasmin za naš portal.

Osnovao je obrt pod nazivom “InTerm” a bavi se instalacijom grijanja, klimatizacijom, servisom sistema grijanja….

Nije sebe vidio van granica naše lijepe domovine te je tražio način da ostane i opstane. I našao ga je. Za sada mu ide odlično, iza njega je već mnogo urađenih poslova i zadovoljnih klijenata, slike možete pogledati u nastavku.

Ovakvim mladim ljudima zasigurno je potrebna naša podrška i zaslužuju je!

 

 

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …